John Wayne

'John Wayne' is een kunstproject dat kunstenaar QS Serafijn realiseerde voor het Wateringse Veld in den Haag.
Het ruiterstandbeeld John Wayne is gebaseerd op een voor commerciële doeleinden in oplage geproduceerd polyester beeld van John Wayne afkomstig uit de Filippijnen.

In een tweetal sessies muteerden QS Serafijn en Gijs Assmann het originele beeld tot het beeld dat als basis diende voor het aluminium beeld dat sinds september 2010 aan de Laan van Wateringse Veld staat opgesteld.

Gijs Assmann, beeldend kunstenaar en ervaren in het het gieten van brons en aluminium, begeleidde het gietproces. De ruiter is in Origgio door Fusioni d'Arte 3V bij Milaan in aluminium gegoten. In een loods van Tomaello bv in Vlaardingen werden de laatste details afgewerkt.

Het beeld is, inclusief de ovalen sokkel van grafito terrazzobeton, 4 meter hoog. In de avonduren wordt de ruiter als een monument uitgelicht.

Als contrapunt bij het beeld schreef Serafijn de novelle ‘Het Wonder van Wateringse Veld'. Deze publicatie werd in een oplage van 7.000 exemplaren huis-aan-huis onder de bewoners van Wateringse Veld verspreid. Het boek is vormgegeven door Marc Vleugels van Studio 3005.

2010