Erik Mattijssen

Sinds 2003 maken Erik Mattijssen en Gijs Assmann  samen collages die op hun best een symbiose vormen van de aquarellen en het ruimtelijk werk van Gijs Assmann en de getekende stillevens en interieurs van Erik Mattijssen.
De vitrine functioneert in deze samenwerking vaak als ruimte waarbinnen verschillende beelden als zetstukken binnen een decor verhalen van liefde, angst en dood.  

 

In 2003 realiseerden Erik Mattijssen en Gijs Assmann samen het werk Het Verlangen voor het restaurant in het Leids Universitair Medisch Centrum. De kunstenaars kozen ervoor de ruimte te markeren en te verlichten met een serie werken van verschillende formaten en materialen. 

Zes aspecten van verlangen werden verbeeld in tien vitrinekasten. Het verlangen naar Tijdloosheid, Wijsheid, Gezondheid, Samenzijn, Geluk en Schoonheid. De gebruikte materialen variëren van karton, wol, vilt, kralen en kant tot krulspelden, fluweel, rubber en baksteen.   

 

CV samen met Erik Mattijssen  

  • 2004  ‘Het verlangen’ kunsttoepassing in het restaurant van het Leids Universitair Medisch Centrum (publ.) ‘Tussen de sterren’ (samen met Erik Mattijssen) Galerie LUMC Leiden (publ.) 
  • 2005  'Wie du mir, so ich dir’, Galerie De Praktijk  'Wie du mir, so ich dir', Galerie METIS-NL, Amsterdam  
  • 2006  'Van Vader Christmas to you (V.V.C.T.Y.)', RC de Ruimte, IJmuiden  
  • 2008  'As much darkness as light', Galerie 10, Utrecht  
  • 2009  ‘Towing the line, Drawing Space: 40 Contemporary Dutch Artists Defining the Moment in Holland’, White Box Ltd., New York, United States